50+ éves Táncdalfesztivál

A Táncdalfesztiválok története egészen a hatvanas évekig nyúlik vissza. Az első versenyt 1966-ban rendezték. A versenyek napján Magyarország a televíziók előtt ült, a zeneszámok egy országot a képernyők elé szegeztek. Milliók fújták kívülről a műsorban elhangzott dalokat, a fellépők egy csapásra sztárok lettek, mára pedig legendákká.

Egy nagyszabású színpadi show keretében először 2018. januárjában idéztük meg a magyar könnyűzene aranykorát. A műfaj méltóságát megőrizve eredeti hangszerelésben, 60 fős szimfonikus zenekar kíséretében hangzottak el az egykori listavezető dalok. A  nagy sikerre való tekintettel, amikor esténként  12 ezer néző ünnepelt állva a koncertek végén, 2020. januárjában az Arénában újra felcsendül 30, egykor slágerlistákat vezető dal, visszaidézve egy legendás korszakot. 
 
Igazi retro csemegének számított ez a koncert, ahol a XXI. század látványtechnikai elemei és az egykori, páratlanul igényes hangzásvilág gondoskodott arról, hogy egy feledhetetlen színpadi show formájában elevenedjenek meg „Azok a csodálatos ’60-as, ’70-es évek”.
 
Fellépők: 
Zalatnay Sarolta, Poór Péter, Késmárky Marika, Soltész Rezső, Dobos Attila, 
Solymos Tóni, Csonka András, Koós Réka, Vastag Tamás, Muri Enikő, 
Ambrus Rita, Derzsi György, Tabáni István, a BlackBirds és a Táncdalfesztivál 60 tagú szimfonikus zenekara.
 
Vezényelt: Wolf Péter
Műsorvezető: Gálvölgyi János és Koltai Róbert
Rendezte: Meskó Zsolt
 
Az est egy további sztárfellépőjét Szikora Robit Önök választották ki szavazataikkal.