Suttogók Lovas Show

Ezen a különleges estén három világhírű lovas legenda látogatott el az Arénába.

Lorenzo, a repülő francia

Lorenzo lovas show-ja mára bejárta a világot. Két ló hátán állva akár kantár vagy kötőfék nélkül is úgy tartja ellenőrzése alatt lovait, mintha láthatatlan szálakat használna.
Előadásmódja és a magyar Puszta-ötös ihletésére létrehozott világszáma egyedülálló. „Szeretem, ha a lovaim szabad akaratukból élvezettel teszik a dolgukat, ha jó kedvvel, boldogan dolgoznak velem. Mindegyik ló karaktere más. Én pedig nem akarom megtörni a személyiségüket. ” – vallja Lorenzo. Mottója: „Élj a szenvedélyednek!”.

Pignon

Jean-Francios Pignon neve egyet jelent az erőszakmentes, kommunikációra alapozott szabadon idomítás művészetével. Titkára mindenki kíváncsi, pedig saját bevallása szerint teljesen egyszerű: munkájában a szeretetre épít. Ezzel éri el, hogy produkciója messze-messze túlmutat holmi cirkuszi attrakción, ez már igazi és tiszta művészet. Pignon eszközök nélkül, a lovak nyelvén „beszéli meg” velük, hogy mi is következzék a pódiumon. Mindannyian pontosan értik és tudják a dolgukat, így állhat csak össze egy világhódító bemutató. 

Monty Roberts

Monty Roberts, az igazi Suttogó, kivételes életet él. Számtalan díjat nyert, a sajtó világszerte közvetítette munkáját, kiadott három New York Times bestseller könyvet, II. Erzsébet angol királynő számos lovát és lovászát képezte ki Londonban. Mint Bajnok lovak trénere, sikeres író, hollywoodi kaszkadőr és szakértő tanácsadó és a világszerte ismert ló kiképzési technika, a Csatlakozás (Join-Up) módszer kifejlesztője. Módszere a lovak saját, belső kommunikációján alapszik. Nagyon leegyszerűsítve: az a lényege, hogy a lovak nyelve, az „EQUUS” segítségével a ló és ember között rendkívül pontos és árnyalt kommunikáció jön létre, és ezáltal az elképzelhető legbensőségesebb , legbékésebb és leghatékonyabb együttműködés alakul ki.

A sztárvendégek produkcióit egy dramatizált kerettörténet tette teljessé, melyben megvalósul egy mozgáskorlátozott kisfiú álma, aki korlátait legyőzve szeretne egyszer lovagolni. A Nemzeti Lovas Díszegység carousel-je pedig igazán ünnepélyessé varázsolva az estét, fergeteges sikert aratott.